Geplaatst door: Bertus Buizer Directeur Buizer Advies duurzame landbouw en energie vr 20 dec

Boerenblokkades? Bij distibutiecentra supermarkten? Vlak voor Kerst?

Een goedkope reactie van Marc Jansen, directeur CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel), laatst op de mogelijke voedseldistributie-blokkade vlak voor Kerst. Lekker doen alsof het bij het boerenprotest alleen om stikstof gaat en minister Carola Schouten (ChristenUnie) het ‘vanavond al’ kan regelen. “Zorg jij dan eerst voor eerlijke hashtag#boerenprijzen, Marc”, denk ik dan.

Aan de andere kant vind ik de trekkerblokkades onder leiding van de stichting Farmers Defence Force (FDF) ongepast. Dat je boos bent, oké! Maar dan ga je toch niet met de trekker de snelweg op en wegen blokkeren? Het verbaast mij dat de overheid daarbij tot nu toe zo coulant is. Alsof je wettelijke regels mag overtreden als je boos bent. Er zijn voorheen bij vreedzame acties zonder trekkers vaak om minder redenen aanhoudingen verricht en boetes uitgedeeld…

De Boer & Burger Brunch Amsterdam op 13 december 2019 van Agractie Nederland vind ik daarentegen erg goed en sympathiek !

Met de harde acties die Farmers Defence Force in het zin heeft, zouden we bijna vergeten dat er ook veel boeren zijn die een (eigen) goed plan hebben en niet achter ecomodernisten en populisten aanlopen. Kijk en luister hier bijvoorbeeld naar het prima verhaal van melkveehouder John Arink uit Lievelde:
https://lnkd.in/dZJAqCJ

In dagblad Trouw van 12 december 2019 staat een artikel getiteld “Met de protesterende boeren had Sicco Mansholt wel raad geweten”. Een mooi interview van journalist Hans Marijnissen met biograaf Johan van Merriënboer, onderzoeker bij Centrum voor Parlementaire Geschiedenis.
https://bit.ly/2qTaE3c

Lees ook: “Een slimme verkoper aan de deur van de LNV-minister

0 Reacties