Geplaatst door: Wij Maken Nederland do 21 nov

Leerlijn Democratie en Energie (VOL)

Dit is je kans! Wil jij jouw kennis en ervaring over de energietransitie en participatietrajecten uitbreiden? Ben je benieuwd naar de rol van democratie in de energietransitie van Nederland? Schrijf je dan in voor de gratis leerlijn Democratie en Energie van de Wij Maken Nederland (WMNL) Academie en leer in 4 bijeenkomsten meer over hoe inwoners betrokken kunnen worden bij de ingewikkelde keuzes die gepaard gaan met de energietransitie. 

De opzet
De energietransitie vraagt inzet van iedereen: De overheid kan en wil dit niet alleen oplossen, ook bedrijven en inwoners moeten aan de slag. Dat klinkt mooi, maar hoe gaat dat in de praktijk, wat is daarvoor nodig en wie beslist? Hoe zorg je ervoor dat iedereen kan participeren? En wat is dan de rol van onze gekozen volksvertegenwoordigers? Hoe kunnen de representatieve en de participatieve democratie in dit soort complexe transities elkaar aanvullen? Dit zijn vragen die leerlijn Democratie en Energie wil beantwoorden. De WMNL Academie organiseert 4 bijeenkomsten om vanuit verschillende perspectieven samen kennis te ontwikkelen. Elke bijeenkomst is op locatie en wordt vormgegeven aan de hand van een overkoepelende leervraag en een interessante casus. De data van de bijeenkomsten zijn 13 februari, 5 maart, 23 april, 4 juni.

Voor wie?
De leerlijn is bedoeld voor deelnemers met ervaring in de energietransitie en participatieprojecten uit de wetenschap/onderwijs, praktijk (bedrijven, maatschappelijke organisaties) en overheid. We denken aan: onderzoekers, projectleiders, adviseurs, energie-ontwikkelaars, beleidsmakers, volksvertegenwoordigers en bestuurders. In een groep van maximaal 25 specialisten gaan jullie aan de slag met allemaal een persoonlijke kennisvraag. Deelname is gratis, maar een korte motivatie en intake behoren tot het toelatingsproces.

Meer weten? Klik dan hier

Deze leerlijn is VOL, aanmelden voor deze leerlijn is helaas niet meer mogelijk. 

0 Reacties