21 nov 2017

Congres woningmarkt metropoolregio Amsterdam

do 9 nov
Geschreven door: Wij Maken Nederland

De Metropoolregio Amsterdam behoort tot de Europese top vijf van economisch sterke regio’s. De regio heeft de ambitie om naar de derde plaats te stijgen, na Londen en Parijs. In de MRA werken 32 gemeenten, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Stadsregio Amsterdam samen aan een krachtige economie, snellere verbindingen en voldoende ruimte voor wonen, werken en recreëren. De woningmarkt in de regio is aan snelle verandering onderhevig.

Van 2016 tot 2040 worden er in de gehele Metropool zo’n 250.000 woningen bijgebouwd. Dat gebeurt vooral binnenstedelijk door verdichting en door transformatie en herstructurering van overbodige kantoren, bedrijventerreinen en glastuinbouwgebied. Dat biedt kansen aan de markt. Hoe kunnen projectontwikkelaars hierop inspelen? Welke projecten krijgen makkelijk financiering? Wat is de vraagontwikkeling in de toekomst?

De woningmarkt van Amsterdam is zwaar overspannen, er is veel uitstroom naar omringende gebieden. Welke impact heeft dat op de gemeenten rondom Amsterdam? Hoe kunnen die inspelen op de uitstroom? Wat kunnen zij verwachten in de toekomst? En hoe kan er gezorgd worden voor voldoende betaalbare woningen?

Dit is een samenwerking van Vastgoedjournaal met MVA.

 

Klik hier voor meer informatie en het programma.

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
do 9 nov 2017

Meer inspiratie