19 apr 2018

De toekomst van water en klimaat in beeld

Hoe zien de watergerelateerde uitdagingen in de wereld eruit in 2050?
wo 21 mrt
Geschreven door: Wij Maken Nederland

Hoe zien de watergerelateerde uitdagingen in de wereld eruit in 2050? Waar zal te veel, te weinig of te vies water een grotere rol gaan spelen? En wat betekenen een groeiende wereldbevolking en klimaatverandering voor de beschikbaarheid van energie, voedsel, sanitatie en migratie. Waar beïnvloedt dit zelfs mogelijk conflicten? Tijdens de bijeenkomst ‘De toekomst van water en klimaat in beeld’ presenteert het PBL de publicatie The geography of future water challenges.

Na de keynote van PBL-directeur Hans Mommaas zal Cora van Nieuwenhuizen, minister van I&W (gevraagd) het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Daarna legt Heleen van der Beek (Director Resilience, Cordaid) de link met de praktijk en gaat in op diverse projecten die er lopen om het tij te keren. Moderator Henk Ovink (watergezant) interviewt Carola van Rijnsoever (directeur IGG ministerie Buitenlandse Zaken) en leidt de paneldiscussie. Het definitieve programma volgt binnenkort.

Het PBL heeft in samenwerking met Deltares, Wageningen University & Research, IHE-Delft, Clingendael Instituut, de Vrije Universiteit en Universiteit Utrecht de uitdagingen op het gebied van water op een visueel aantrekkelijke en overzichtelijke manier gepresenteerd in The geography of future water challenges.

Uitgaande van het ‘business-as-usual’ scenario zal de problematiek rond water toenemen, maar er zijn vele mogelijke, geïntegreerde oplossingen waarmee deze trend omgebogen kan worden naar een duurzame, klimaatbestendige en eerlijke wereld.

Voor meer informatie klik hier.

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
wo 21 mrt 2018

Meer inspiratie