9 jan 2018

Donuteconomie

met Kate Raworth
do 21 dec
Geschreven door: Wij Maken Nederland

Ontmoet de ‘Keynes van de 21e eeuw’ en praat mee over hoe de ‘donuteconomie’ kan worden toegepast in Zuid-Holland.

Het Innovatieteam van de provincie Zuid-Holland nodigt u uit om één van de meest baanbrekende economen van dit moment te ontmoeten.

Kate Raworth is een Britse econoom (Oxford) en schrijver van de bestseller Doughnut Economics, een boek over verduurzaming van de economie. In korte tijd wordt ze snel bekender in Nederland. Recentelijk was een gehele Tegenlicht-uitzending aan haar gewijd, was ze onderwerp van gesprek in diverse kranten en is sinds deze maand haar boek Donuteconomie ook in het Nederlands beschikbaar.

Op 9 januari zal zij haar vernieuwende visie op het economisch systeem presenteren. In haar ‘donut-model’ wordt een radicale omslag in het economisch denken bepleit. In plaats van economische groei centraal te stellen gaat het bij de creatieve benadering van Kate Raworth om het verduurzamen van de economie en het verbinden van diverse sociale en ecologische thema’s.

De provincie Zuid-Holland werkt samen met vele partners aan het realiseren van een meer duurzame en innovatieve economie. Wij vinden het belangrijk om deze partijen samen te brengen zodat zij nieuwe ideeën kunnen uitwisselen en met elkaar het gesprek kunnen aangaan. Het Innovatieteam van de provincie Zuid-Holland nodigt u dan ook graag uit om bij dit bijzondere evenement aanwezig te zijn.

NB. de voertaal is Engels.

 

Voor meer informatie klik hier.

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
do 21 dec 2017

Meer inspiratie