19 mrt 2018

Food for Thought: Klein wonen

De vraag naar klein wonen neemt een vlucht
do 15 mrt
Geschreven door: Wij Maken Nederland

De vraag naar klein wonen neemt een vlucht. Of het nu gaat om tiny houses – kleine vrijstaande huisjes, al dan niet door bewoners zelf ontworpen – of micro-appartementen, ze zijn in trek in hartje centrum van de populairste steden in Nederland. Naar verwachting blijft deze vraag ook in de aankomende decennia bestaan. Immers, het aantal eenpersoonshuishoudens blijft voorlopig stijgen, de populariteit van de stad houdt nog wel even aan en de interesse in duurzaamheid neemt toe. Tijdens de eerste editie van Food for Thought in 2018 gaan we met dit thema aan de slag. Ontmoet jonge vakgenoten en praat mee op 19 maart!

Wat gaan we doen?

Maarten Hoorn (Platform31) trapt Food for Thought af met een overzicht van de huidige trends en goede voorbeelden van klein wonen. Daarna zoomen we in op één voorbeeld van klein wonen: XS Deluxe. Josephine van Lohuizen, conceptontwikkelaar bij Synchroon, vertelt meer over deze innovatieve woonvorm die het compacte stadswonen combineert met gedeelde voorzieningen. Met XS Deluxe speelt Synchroon in op de toenemende populariteit van wonen in de stad, en de veranderende mentaliteit ten aanzien van duurzaamheid, lifestyle en bezit. Zo deel je in een XS Deluxe appartement bepaalde voorzieningen met andere bewoners, zoals een wasserette, een kookstudio, werkplekken of misschien wel een rooftopjacuzzi. De aanwezigheid van deze voorzieningen, een flexibel interieur en slim ruimtegebruik in het microappartement zelf, maken XS Deluxe tot een uniek en comfortabel woonconcept midden in de stad. Josephine laat zien hoe Synchroon met dit concept antwoord geeft op de huidige trends.

Ben jij erbij?

Blijf op de hoogte, praat mee en ontmoet het netwerk van Yurps tijdens Food for Thought. Wij zorgen voor een warme maaltijd. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan via de website van Yurps!

 

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
do 15 mrt 2018

Meer inspiratie