14 mrt 2018

Happy Mobility Congres

Over transitie naar inclusieve mobiliteit
do 1 mrt
Geschreven door: Wij Maken Nederland

Onze steden groeien en worden steeds drukker. Het is een uitdaging om de stad toegankelijk en in beweging te houden. Dagelijks worden we geconfronteerd met vervuilde lucht, verkeersopstoppingen, sociale uitsluiting en andere stedelijke problemen. Het is tijd om nieuwe wegen in te slaan. Mobiliteit gaat over meer dan zo snel mogelijk van A naar B te komen. Het gaat over mee kunnen doen in de stad, naar werk te komen en samen de stad te beleven.

Diverse oplossingen zijn er al. Nieuwe technologieën zijn hier slechts een deel van. Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit. We versnellen de stedelijke toekomst waarin de stad door actief transport, zoals lopen, fietsen, in combinatie met OV toegankelijk is voor iedereen. Dat is happy mobility, en zo creëren we een stad op de maat van de mens, voor alle mensen.

Hét event voor andersdenkers én -doeners die (vak)werelden willen verbinden en verbeteren. Onder leiding van dagvoorzitter Tracy Metz wordt een inspirerend programma vol presentaties, pitches en workshops gepresenteerd over inclusieve mobiliteit en hoe de stad van de toekomst vandaag al kan worden gecreëerd. Met keynotes van prof. Derk Loorbach (over mobiliteitstransities), Zipcar co-founder Robin Chase (over deelmobiliteit), prof. Karel Martens (over vervoersarmoede/mobiliteitsgeluk) en met medewerking van oa. Pascal Smet (mobiliteitsminister Brussel), Daan Zandbelt (rijksadviseur fysieke leefomgeving), Anne Knol (Milieudefensie) en Hugo van der Steenhoven (HuGoCycling).

Klik hier voor het volledige programma, inclusief workshops en meer informatie over het congres

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
do 1 mrt 2018

Meer inspiratie