30 mei 2017

Hoe ziet Amsterdam er uit in 2030?

wo 17 mei
Geschreven door: Wij Maken Nederland

We blikken deze vijfde editie van De Staat van de Stad vooruit naar het jaar 2030. Hoe ziet onze stad er dan uit? Wat doet de groei met het karakter van de stad? Kunnen we onze identiteit behouden, of zelfs versterken? Zal Amsterdam breken met haar traditie van weinig hoogbouw om aan de toenemende woonvraag te kunnen voldoen? Hoe ontwikkelt de economie en arbeidsmarkt zich, en welke invloed heeft dat op de inrichting van onze publieke ruimte? Hoe blijft Amsterdam goed bereikbaar en op welke manier zorgen we voor een duurzame en leefbare stad?

 

Wereldwijd groeien steden enorm, in Amsterdam zien we dat bij uitstek. Het aantal gezinnen neemt toe en de vraag naar woningen eveneens. Dit leidt tot woningschaarste, waardoor de prijzen op de woningmarkt flink zijn gerezen. Amsterdam en omliggende gemeenten, zullen alleen al zo’n 60.000 extra woningen bouwen tot en met 2020, om aan de blijvende vraag te voldoen. Ongeveer de helft daarvan zal in de stad worden bijgebouwd. Deze groei heeft een enorme impact. Dit uit zich niet alleen fysiek, maar beïnvloedt ook hoe wij door de stad bewegen, waar we elkaar ontmoeten en op welke manier we met elkaar omgaan.

Diverse experts presenteren hun toekomstscenario’s voor de stad, en we stellen hen daarbij twee belangrijke vragen: In wat voor stad willen wij leven? En van wie is die stad?

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
wo 17 mei 2017

Meer inspiratie