3 mrt 2018

Opening Dissident Gardens

Een caleidoscopisch programma
wo 21 feb
Geschreven door: Wij Maken Nederland

Op zaterdag 3 maart bent u van harte welkom bij de opening van Dissident Gardens; de overkoepelende titel voor een caleidoscopisch programma. In Gallery 1 zijn de projecten Biotopia, Smart Farming, Gardening Mars en Pleasure Parks te zien. Gallery 2 is gereserveerd voor The Human Insect: Antenna Architectures 1887-2017. Later die avond staat Het Nieuwe Instituut in het teken van Museumnacht010.

Het Nederlandse landschap is het directe resultaat van menselijk handelen en vormt het meest productieve, agrarische landschap ter wereld. Dissident Gardens  biedt een even kritische als actuele blik op de huidige verhouding tot dit ontworpen landschap als product van verbeelding en controle, door nader in te gaan op enkele recente ontwikkelingen. Dissident Gardens is te zien van 4 maart t/m 23 september 2018.

Voor Gallery 1 heeft Frank Bruggeman een tentoonstellingsmodel ontwikkeld. Hierin wordt stilgestaan bij de rationalisering van het agrarische landschap aan bod, bij Mars als de laatste utopie, bij de mogelijke rol van de ontwerper als boer en bij het vakantiepark als uitkomst van een veranderende relatie tussen landschap en stad. En in Gallery 2 wordt onder de titel The Human Insect: Antenna Architectures 1887-2017 de verregaande verstrengeling van de mens en de technologie aan de orde gesteld, met als curator Mark Wigley. Deze tentoonstelling is ontworpen door de architect Andrés Jaque, oprichter van The Office for Political Innovation

Preview: The Human Insect

Op donderdag 1 maart tijdens Thursday Night Live! gaat Mark Wigley in een lezing nader in op bovenstaande verstrengeling aan de hand van de ontwikkeling van de antenne en in relatie tot de architectuur. De lezing wordt gecombineerd met een preview – vanaf 17:00 – van de tentoonstelling.

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
wo 21 feb 2018

Meer inspiratie