7 nov 2017

Praktijkcongres Gebiedsontwikkeling 2017

Gebiedsontwikkeling: hoe doen ze dat in het buitenland?
vr 20 okt
Geschreven door: Wij Maken Nederland

De Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling onderzoekt de actuele praktijk van gebiedsontwikkeling en ontwikkelt oplossingskracht voor morgen. Oók grensoverschrijdend. Daarom richten we met deze 8e editie de blik op het buitenland. Hoe gaan overheden en markt elders met de grote opgaven van deze tijd om en wat leren we daarvan?

Onder leiding van Hans de Jonge kijken we in het plenaire ochtendprogramma naar de urgente opgaven van gebiedsontwikkeling: wat is de aanpak elders? Hoe gaat men daar om met de druk op de steden, hoe worden bouwlocaties bepaald, hoe zet men in op participatie, hoe gaat men om met de bestaande bouw, hoe wordt sociale segregatie voorkomen, hoe maakt men tempo, en hoe zijn de publiek-private verhoudingen georganiseerd?

Guido Spars (Bergische Universität Wuppertal) licht de Duitse aanpak toe en zet er de Nederlandse praktijk tegenaan. Sue Riddlestone(Bioregional London) kijkt vanuit duurzaamheidsambities naar de realisatie van de opgaven in onder meer Engeland. Wat leert haar jarenlange internationale expertise ons?

De praktische vertaalslag naar onze eigen praktijk van gebiedsontwikkeling maken we met Nicole Maarsen (Syntrus Achmea Real Estate & Finance), Emiel Reiding (Nationale Omgevingsvisie) en Friso de Zeeuw. En met de professionals in de zaal. Ook met u?

De uitwerking op specifieke aspecten van de opgaven gebeurt in de sessies. Ook hier aansprekende voorbeelden uit het buitenland: private sturing, innovation districts, circulaire gebiedsontwikkeling, stedelijke uitbreidingswijken, binnenstedelijke gebiedstransformaties. Inspiratie van over de grens, getoetst op toepasbaarheid hier.

Expertise van publieke en private partijen, leerzame best practices. Doe er uw voordeel mee!

 

Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie!

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
vr 20 okt 2017

Meer inspiratie