2 dec 2017

Presentatie jaarboek Landschapsarchitectuur en stedenbouw 2017

do 2 nov
Geschreven door: Wij Maken Nederland

De presentatie van het nieuwe Blauwe Kamer Jaarboek vindt plaats op zaterdagmiddag 2 december in het Rijswijkse woonproject Geworteld wonen. De collectieve zelfbouwwijk is een van de 17 projecten die in dit jaarboek zijn opgenomen. Na een toelichting van commissievoorzitter Joks Janssen op de inhoud van deze jaarboekeditie, vertellen onder andere architect Jeroen Simons van Inbo over de totstandkoming van dit bijzondere woonproject.

De bijeenkomst eindigt met een panelgesprek onder leiding van journalist Vincent Kompier over hoe we de hedendaagse woonopgave van oplossingen kunnen voorzien. Dit betreft niet alleen een kwantitatieve vraag (waar komen die woningen te staan), maar ook een kwalitatieve verkenning: waar moeten welke woonmilieus gerealiseerd worden en in hoeverre kunnen koppelingen gelegd worden met actuele vraagstukken.

De eerste exemplaren worden uitgereikt aan in ieder geval de voorzitters van de NVTL en de BNSP Ben Kuipers en Rob van der Velden.

Voorafgaand aan de boekpresentatie is er een excursie door Geworteld wonen en de omliggende wijk Rijswijk-Buiten.

 

De presentatie van het Jaarboek wordt mede mogelijk gemaakt door Van Wijnen, gemeente Rijswijk, bewonersvereniging Geworteld Wonen, Stichting NH Bos en het College van Rijksadviseurs.

 

Voor meer informatie klik hier.

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
do 2 nov 2017

Meer inspiratie