9 nov 2018

Stadmakerscongres 2018

ma 29 okt
Geschreven door: Wij Maken Nederland

Op vrijdag 9 november 2018 transformeert Theater Rotterdam, locatie Schouwburg, opnieuw tot een bruisende werkplaats voor het stadmaken – AIR presenteert de 5e editie van het Stadmakerscongres.

Nu de stad groeit moeten we de cultuur van het samenwerken aan de stad productief maken. De groei van de stad moet goed zijn: compact, circulair, inclusief, productief en gezond. Daarom gaan we tijdens de 5e editie van het Stadmakerscongres op zoek naar vitale verbindingen tussen ruimtelijke en maatschappelijke stadsontwikkeling, naar nieuwe perspectieven op ruimtelijke kwaliteit en naar de volgende fase in de praktijk van het stadmaken.

Guest Urban Critic
Sinds 2009 nodigt AIR namens de Van der Leeuwkring jaarlijks een internationale gast uit die de Rotterdamse praktijk en ontwikkeling vanuit ervaring en deskundigheid duidt, een spiegel voorhoudt en internationaal positioneert.

Van der Leeuwprijs
De Van der Leeuwprijs wordt dit jaar voor de 10e keer uitgereikt. De prijs is een initiatief van de Van der Leeuwkring, waarin Rotterdamse opdrachtgevers op persoonlijke titel zijn verenigd. Zij delen hun betrokkenheid op een gedeelde publieke ruimte, het private en publieke ondernemerschap en de ruimtelijke kwaliteit van de stad Rotterdam. Met de Van der Leeuwprijs eert de kring een Rotterdams privaat initiatief met meerwaarde voor de publieke ruimte.

Stadmakerscongres
Het initiatief tot het Stadmakerscongres is ontstaan vanuit een beweging die (inter)nationaal en lokaal voelbaar is, namelijk dat het werken aan de stad niet langer slechts aan institutionele partijen is voorbehouden. Iedereen die zich betrokken voelt bij de stad kan vanuit zijn specifieke deskundigheid en ambitie bijdragen aan haar ontwikkeling. Dat is de overtuiging en tevens de opgave die het Stadmakerscongres centraal stelt.

De breedte en variëteit van het programma weerspiegelt deze gedachte. Welke thema’s kun je verwachten: kansen voor energiewijken; de positie van stadslabs; de nationale én Rotterdamse omgevingsvisie; circulariteit en mobiliteit; de toekomst van maatschappelijk vastgoed; cultuur en onderwijs op de kaart; het verband tussen Rotterdamse gebiedsontwikkelingen; de brede visie op de groei van de stad.

Hou onze nieuwsbrief en de Stadmakerscongres-website in de gaten om op de hoogte te blijven van het programma.

Deelname aan het Stadmakerscongres is gratis; de kosten voor de lunch en andere consumpties zijn voor eigen rekening. Omdat we op 9 november met meer dan 850 stadmakers samenkomen, willen we lange wachtrijen en lege magen voorkomen. Bestel daarom bij inschrijving de Stadmakerslunch voor slechts €13,50! Dan zorgen wij ervoor dat deze voor je klaarstaat.

Om je aan te melden en voor meer informatie via de link.

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
ma 29 okt 2018

Meer inspiratie