12 okt 2017

The Future of Waste

De kracht van kringlopen
ma 16 okt
Geschreven door: Wij Maken Nederland

Op 12 oktober organiseert Kiemt samen met VNO-NCW, IPKW, KIVI en de WUR in het kader van het CIRCLESprogramma een groot congres met als titel:The future of waste, de kracht van kringlopen.

Tijdens dit congres staan grondstoffen en het gebruik van afval als grondstof centraal. Het congres begint met twee keynote speakers en daarna een aantal workshops. We sluiten af met een Science Battle. Het congres vindt plaats op IPKW in Arnhem.

Circulaire en biobased economie en reststromen zijn voor u geen onbekende begrippen. Maar waar vindt u nieuwe grondstoffen? En wat zijn nieuwe toepassingen voor uw reststromen? Deze onderwerpen en nog vele andere komen tijdens The Future of Waste aan bod. Zo vertellen ondernemers en deskundigen hoe hun bedrijven nieuwe kansen benutten en kunt u nieuwe contacten leggen met bedrijven die uw reststromen kunnen gebruiken of u van nieuwe grondstoffen kunnen voorzien. De nieuwe kansen liggen in de cross-overs tussen sectoren, vertegenwoordigd door organisatoren Circles, WUR, VNO-NCW Midden, IPKW en KIVI.

Meldt u via deze link gratis aan! Aanmelden kan t/m 5 oktober.

Programma
12.00 uur Inloop met netwerk-gelegenheid
13.00 uur Keynote: Hannet de Vries-In ’t Veld Mede-eigenaar Frankenhuis textielrecycling en schrijfster van het boek ‘De Kracht van de Kringloop’, over de kracht van kringlopen en welke kansen dit biedt voor textiel. Keynote: Aart Roos Voormalig CEO van Auping, over circulariteit in de praktijk
14.00 uur Workshopronde 1
15.00 uur Workshopronde 2
16.00 uur Science Battle
17.00 uur Borrel

Workshops
U heeft deze dag keuze uit zo’n 12 verschillende workshops met uiteenlopende onderwerpen waar grondstoffen centraal staan. Workshops die u kunt verwachten:

  • Aan de slag met reststromen;
  • Groene mineralen uit mest, slib en GFT;
  • Alternatieve eiwitten voor feed, food en biobased products;
  • Circular Fashion;
  • Materialen uit rest- en afvalstromen;
  • Stortplaatsen: de toekomstige grondstoffenleveranciers;
  • Bouw mee aan een grondstoffen kenniscentrum;
  • Stimulering van koolstofarme innovaties;
  • Auto’s recyclen doe je samen.

Twee weken van te voren kunt u zich inschrijven voor de workshops! Deze worden nog aangevuld.

Science Battle
Een combinatie van entertainment en wetenschap krijgt u tijdens de Science Battle, waarin vier inspirerende wetenschappers het tegen elkaar opnemen. Laat u verassen door hun bijzondere onderzoeken! Alle vier krijgen zij tien minuten om u te overtuigen van de waarde van hun onderzoek. U kiest de winnaar!

Locatie
Industriepark Kleefse Waard Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
ma 16 okt 2017

Meer inspiratie