17 mei 2018

Wad in de stad

De filosofie en missie van Sense of Place
di 8 mei
Geschreven door: Wij Maken Nederland

In mei neemt het Wad bezit van de Stad Leeuwarden. Op donderdag 17 en vrijdag 18 mei wordt op twee congressen in Stadsschouwburg De Harmonie gesproken over de toekomst van het Wad. Maar daarnaast is er voor een groot publiek onder de noemer Wad in de Stad van alles te beleven over Waddenzee Wereldklasse. Er is een proef- & doemarkt, een filmfestival, een expositie en er zijn vaartochten door de grachten van Leeuwarden. Eén van de workshops brengt u naar de waddenkelder van Places of Hope met Joop Mulder.

Aan de Turfmarkt in Leeuwarden zorgt Places of Hope voor een bijzondere belevenis. In het oude Fries Museum zijn grote vrachten slik gestort, die je als bezoeker doet ervaren alsof je op het Wad bent beland. Places of Hope is een prikkelende tentoonstelling over onder andere de toekomst van het Wad. Een plek van de verbeelding. Wie naar buiten komt, blikt de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Voormalig Oerol-directeur Joop Mulder heeft de sprong naar de vaste wal gemaakt. Met zijn nieuwe project Sense of Place wil hij langs de waddenkust van Noord-Holland tot en met Groningen een ketting van meer dan 20 landschapsprojecten ontwikkelen. Mulder werkt daarvoor intensief samen met de bewoners van de kuststreek. Door de harde overgang van zee naar land leven veel inwoners nu met de rug naar de Waddenzee. Sense of Place wil de mensen leren de zee juist weer te omarmen.
Ook moeten de bijzondere landschapsprojecten de slow tourist inspireren de waddenkust te gaan ontdekken, de lokale identiteit versterken en een samenhangend verhaal vertellen over dit gebied. De workshop wordt gegeven in het voormalige Fries Museum in een speciaal aangelegd waddenlandschap van de tentoonstelling Places of Hope.

Moderator: Joop Mulder. Met medewerking van zijn team van Sense of Place.

Klik hier voor meer informatie.

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
di 8 mei 2018

Meer inspiratie