F.A.Q.

Heb je een vraag over Wij Maken Nederland ? De meest gestelde hebben we op een rijtje gezet, dus het antwoord vind je wellicht hieronder. Wil je toch iets anders weten, stuur ons dan gerust een mail.

1. Wat is Wij Maken Nederland?

Wij Maken Nederland is hét onafhankelijke online platform voor de dialoog over de ruimtelijke toekomst van Nederland. Op weg naar de landelijke verkiezingen in maart 2017 werken we aan 10 boodschappen voor het nieuwe kabinet. Wij Maken Nederland is in 2015 onstaan als het online platform van het Jaar van de Ruimte. In het Jaar van de Ruimte is toegewerkt naar het Manifest2040.

2.Wat was het Jaar van de Ruimte?

Het Jaar van de Ruimte was een breed lopend programma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu rondom de ruimtelijke opgaven voor de toekomst van Nederland. Dit programma liep gedurende heel 2015 met als doel de opgaven van de ruimtelijke planning voor de komende 25 jaar (in aanloop naar het jaar 2040) te onderzoeken en agenderen. Alle uitkomsten zijn samengevoegd in het Manifest2040, dat op 15 december 2015 aan de minister is overhandigd.

3.Wat is een Landmaker?

De dialoog over de ruimtelijke toekomst van Nederland willen we met zoveel mogelijk mensen voeren. Daarom kan iedereen die iets met de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland heeft kan landmaker worden. Zodra je je registreert ben je meteen landmaker en kan je meepraten over de ruimtelijke toekomst van ons land.

4. Kan iedereen landmaker worden?

Ja, iedereen die iets met de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland heeft kan landmaker worden. Het maakt dus niet uit of je een professional bent of gewoon geïnteresseerd in onze ruimte.

5. Hoe meld ik mijzelf aan als landmaker?

Op de homepagina kun je rechtsboven op de button ‘registeren’ en in het midden van de pagina op de button ‘doe mee’ klikken. Maar nu je toch hier aan het lezen bent, kan je ook gewoon hier klikken. Je kunt je registreren met je Facebook account of je e-mailadres.

6. Hoe meld ik mijzelf af als landmaker?

Toch geen landmaker meer zijn? Geen probleem. Stuur ons een mail en wij maken je meteen landmaker-af.

7. Wat is een supporter?

Voor alle organisaties die het onafhankelijke gesprek over de toekomst van ons land een warm hart toe dragen is het mogelijk om supporter van Wij Maken Nederland te worden. Als supporter kun je je als organisatie aansluiten bij de beweging Wij Maken Nederland. Daarmee krijg je toegang tot het netwerk, kun je agenda items of inhoudelijke bijdragen plaatsen en steun je het initiatief.

8. Hoe wordt mijn organisatie supporter?

Supporter worden is kosteloos. Voor aanmelding en meer informatie over de mogelijkheden stuur een mail naar info@wijmakennederland.

9. Wat zijn opgaven?

Op weg naar de tien boodschappen voor een nieuw kabinet zijn 4 opgaven geformuleerd waar langs we het gesprek over deze boodschappen voeren. Deze vier opgaven – Next Living, Next Energy, Next Economy & Next Farming – komen voort uit het Manifest 2040. Het gaat om onvermijdelijke opgaven die invloed hebben op het ruimtegebruik en waarvoor ruimtelijke ontwikkelingen een deel van de oplossing zouden kunnen vormen.

10. Kan ik een opgave toevoegen?

Nee, in principe staan alle opgaven vast. Maar als je echt vindt dat we een belangrijke opgaven missen, dan horen wij dat graag. Stuur ons een mail met jouw opgave en een motivatie of plaats een bijdrage.

11. Wat zijn bijdragen?

Iedere landmaker die een vraag, stelling of oplossing heeft bij een van de opgaven kan deze plaatsen. Andere landmakers kunnen vervolgens reageren op deze bijdragen. Op deze manier ontstaan er gesprekken, dialogen en discussies.

12. Kan ik een bijdrage plaatsen?

Ja, iedereen die zich heeft aangemeld als landmaker kan een bijdragen plaatsen en reageren op de bijdragen van andere landmakers. Nog geen landmaker? Meld je hier aan en doe mee.

13. Wat gebeurt er met mijn bijdragen?

Wanneer je een bijdrage hebt ingestuurd wordt deze gecontroleerd en zo snel mogelijk online geplaatst. Jouw bijdrage kan als input worden gebruikt voor de opgaven en tien boodschappen aan het kabinet.

14. Hoe kan ik mijzelf aanmelden voor de nieuwsbrieven?

Iedereen kan zich voor de nieuwsbrieven aanmelden, ook als je nog geen landmaker bent. Meld je hier aan en bepaal zelf over welke perspectieven je nieuwsbrieven wilt ontvangen.

15. Hoe kan ik mijzelf afmelden voor de nieuwsbrief?

Jammer dat je onze nieuwsbrieven niet langer wilt ontvangen. Krijg je er te veel? Je kunt je ook per nieuwsbrief afmelden. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen alleen de algemene nieuwsbrief te ontvangen. Je voorkeur kan je hier aanpassen. Toch liever voor alle nieuwsbrieven afmelden? Dat kan hier.