Start Young Innovators ’16 – College van Rijksadviseurs

vr 22 apr
Geschreven door: Wij Maken Nederland

In het programma CRa Young Innovators worden jonge talentvolle ontwerpers gekoppeld aan ruimtelijk-maatschappelijk urgente opgaven. In april zijn drie ontwerpers van start gegaan en zullen tot het najaar worden begeleid door Rijksadviseurs.

Ivar van der Zwan – Een voorkant voor een achterkant.

Dit project illustreert een nieuwe invulling voor verwaarloosde, onzichtbare zones in het hart van Amsterdam. Het verbeeldt een scenario om Amsterdam verder te verdichten, maar ook een manier om een nieuwe, kleinere schaal aan de binnenstad toe te voegen.

 

Iris Wijn – Bestemming Sloterdijk

Om de plaatswaarde van Sloterdijk te verhogen wordt voorgesteld een hoogwaardig stedelijk weefsel te realiseren en de aanhechting met de omgeving te versterken. Zo wordt Sloterdijk ontwikkeld van knooppunt tot bestemming. Iris Wijn zal in het kader van Young Innovators werken aan de opgave van transformatie van de ringweg.

 

Tim Snipperts – Verborgen kracht – veenkoloniën 3.0

Tim Snipperts gaat aan de slag met de analyse en aanbevelingen op het vlak van energieproductie, energiedistributie en energieverbruik in de Veenkoloniën extrapoleren naar de schaal van heel Nederland.

 

Lees hier meer over de drie ontwerpers en hun projecten.

Bron: College van Rijksadviseurs

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Wij Maken Nederland
vr 22 apr 2016

Meer inspiratie