• +
  • -

Texel Water

In cocreatie werken aan klimaatbestendigheid
ma 16 nov
Geschreven door: Imke van Rees

Het project Texel Water is een initiatief van gemeente Texel en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Een gebiedsproject voor een klimaatbestendig Texel waarbij het platform Texel Water de regie op het proces heeft en ook de lokale belanghebbenden betrokken zijn.

Het platform heeft afgesproken zich hard te maken voor een klimaatbestendig Texel. Om dat te bereiken worden een aantal acties uitgewerkt, waaronder een Texel Water document waarin alle ambities, plannen, ideeën, samenwerkingsintenties en netwerkontwikkeling van de Texelse gemeenschap zijn opgenomen.

In het document Texel Water zijn heel veel ideeën van Texelaars opgenomen, verzameld tijdens een aantal gebiedsworkshops. Die ideeën helpen Texel klimaatbestendig te maken, maar ook om water als een economische drager te ontwikkelen en te integreren in de economische motor van Texel. Dat is nodig, want de klimaatverandering en de veranderende maatschappij dwingen tot aanscherping en heroverweging. Door het veranderende klimaat wordt het waterbeheer steeds complexer. Daarbij wordt aangehaakt bij de ruimtelijke ideeën uit Planet Texel en de ambities van de gemeente Texel om op termijn zelfvoorzienend en duurzaam te zijn op het gebied van energie en misschien drinkwater. Het project Texel Water voorziet ook in de bijdrage van de bevolking aan eigen zelfredzaamheid bij overstromingen, o.a. via de dorpsraden.

Texel water

Regelmatig updates ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief

0 Reacties

Geschreven door: Imke van Rees
ma 16 nov 2015

Meer inspiratie